“Dyslexie behandelen oké, maar kun je ook iets doen aan de restverschijnselen van dyslexie?”

Deze vraag werd mij laatst gesteld door een volwassen vrouw.Dyslexie een deksel vierkant

“Restverschijnselen?”
“Ja, restverschijnselen. Van de dyslexie heb ik niet meer zo’n last, maar wel van de restverschijnselen.”

Ik voelde mijn wenkbrauwen omhoog gaan en wilde wel eens weten over wat voor restverschijnselen ze het had.

Ze noemde druk en onrust in haar hoofd, snel moe na lezen. Een dag werken is topsport. Ze had last van chaos om haar heen en frustratie hierover.
De moeite waard om naar te kijken.

En toen?
Toen kwam ze dus bij mij. Wat bleek, de dyslexie was iets waar ze mee om had leren gaan, maar was verre van verdwenen. Het was een onzichtbaar handicap geworden, met alle beperkingen van dien

Het mooie is dat op het moment dat de dyslexie wordt aangepakt, ook de ‘restverschijnselen’ verminderen. Na één behandeling al merkte ze meer rust in haar hoofd, kon beter structureren, maakte dingen af en werkte sneller. Focussen op waar ze mee bezig bent ging gemakkelijker en meer vanzelf. Lezen ging gemakkelijker en hield ze langer vol.

Dus naast meer plezier in het lezen en taal levert het effectief aanpakken van dyslexie ook rust in je hoofd op. Of beter kunnen plannen, of pincodes kunnen onthouden, of beter de focus op wat je aan het doen bent kunnen vasthouden  en ga zo maar door.

De opmerking die ze vervolgens maakte en die mij diep geraakt heeft was de volgende:
“Ik wordt er wel eens verdrietig van als ik bedenk hoe mijn leven eruit had gezien zonder dyslexie. Met name vanwege alles wat ik dan wél had gedaan.”

Kortom:
Dyslexie- een deksel op je talenten. Haal ‘m er af! Het kan echt. Er is veel meer te doen aan dyslexie dan de meeste mensen denken. Meer weten, kijk op www.scandium.nl/dyslexie
Hartelijke groeten en iedereen veel leesplezier toegewenst
Naam

Scandium verbetert je performance

Ja, ik wil een afspraak maken