Draken hebben een grote aantrekkingskracht. Tegelijkertijd zijn ze moeilijk te vinden én moeilijk om contact mee te maken. Ieder mens heeft een draak in zich verstopt. Contact maken met jouw draak of jouw drakenenergie doe je vanuit je hart en brengt een enorme verrijking.

Een fantastisch voorbeeld is het populaire familiesprookje “Hoe tem je een draak?” Hierin vechten de Vikingen dagelijks met draken, totdat de jonge held iets bijzonders doet. Hij sluit vriendschap met een draak, in plaats van de strijd aan te gaan. De eerste stap van oorlogszuchtig naar vredelievend is gezet, wat vele positieve gevolgen heeft voor zowel de Vikingen als de draken. Beide worden hier stukken beter en veel gelukkiger van.
Draken zijn populair in sprookjes. Als kind heb ik alle sprookjesboeken uit de hele bibliotheek verslonden. Draken staan daarin vaak voor het kwade, het onbekende, hetgeen verslagen of overwonnen dient te worden. Ze bewaken vaak grote schatten. De draak verslaan, levert de held van het verhaal.
Door het verslaan van de draak, verwerft deze persoon iets bijzonders. Een kracht of aanzien waarmee hij uiteindelijk tot leider uitgeroepen wordt of tot koning gekroond wordt. Daarmee krijgt hij erkenning en komt zijn kracht ten dienste aan het grote geheel.

Wat betekent zo’n drakensprookje nou voor jou?
Stel je voor dat de grote schat een geweldig talent is die een mens tot zijn beschikking heeft. Die jij tot je beschikking hebt. Een diep weggestopt talent, net zoals de grote schat die de draak bewaakt vaak is weggestopt in een diepe, donkere grot in de aarde.
Dan vertegenwoordigt de draak je eigen angst hiervoor. De angst voor het grote onbekende, de angst voor je eigen talent, de angst voor jouw eigen grootsheid.
Het goede nieuws is: jij bent de held. Door je angst te overwinnen en je eigen talent te omarmen, vind je veel energie, levensvreugde en uiteindelijk geluk.
Heb jij de drakenenergie bij jezelf geactiveerd, dan zal je gemakkelijker je talenten de wereld in kunnen brengen op een manier die voedend is voor jouzelf en voor de wereld om je heen. Je gaat een bijdrage leveren ‘aan het grote geheel’ op een manier waar jij blij van wordt, waar jij gelukkig van wordt. 

Drakenenergie is ultieme creatie-energie
De draak raakt je ziel op het diepste niveau, waardoor je kunt groeien en je verder ontwikkelen en worden wie je werkelijk bent. Drakenenergie is een heel hoge energie. Een hoge energie die hoger is dan die van de hoogste engelen. Het is de ultieme creatie-energie met een dito manifestatiekracht. Zo zijn draken diep verbonden met het ontstaan van de aarde en vervullen ze een rol als hoeders en beschermers van de aarde.

Drakenenergie brandt schoon wat gezuiverd mag worden, maakt je  hart (weer) ontvankelijk om te kunnen ontvangen en wakkert je passie en levensenergie aan. Het is een transformerende energie. Ze breekt op een liefdevolle, maar doeltreffende manier open wat vast zit en maakt je hart weer ontvankelijk om te kunnen ontvangen.

Draken en de 4 elementen
De krachtige energie blijkt wel uit de bijbehorende kenmerken van de draak, die je kunt vertalen naar de 4 elementen:
Vuur – vuurspugend blijkt hij over een ultieme transformerende kracht te bezitten.
Water – drakenbloed dat door de aderen en uiteraard het hart stroomt is de basis van liefdesverbindingen en van levensenergie.
Aarde – de poten, enorme klauwen en zeer zeker ook de staart geven de draak zijn stevigheid op de grond, op aarde. Stevigheid die nodig is om je te manifesteren en jouw creaties de wereld in te zetten.
Lucht – zijn staart en vleugels maken dat de draak goed kan vliegen en sturen in de lucht. Tevens kunnen zij met één veeg alle onzin wegvagen. Het zorgt voor beweeglijkheid, heldere communicatie en snelheid van begrip.
Kortom: drakenenergie is alles omvattend. Het combineert alle elementen, maakt compleet.
Je drakenkracht ontwaken = je eigen grootsheid doen ontluiken.

Durf jij het aan? Ontwaak je Draak! 30 september kan het.