De drakenenergie geeft je de rust, veiligheid en daadkracht om jezelf neer te zetten zoals jij dat wilt. Het is pure creatiekracht, waarmee je jezelf en je omgeving ontzettend positief beïnvloed.

De meeste sprookjes over draken gaan over het vechten met de draak. Door het verslaan van de draak, krijgt de ‘held’ een kracht tot zijn beschikking waarmee hij uiteindelijk leider of koning wordt: zijn kracht komt ten dienste aan zichzelf en daarmee aan het grote geheel.

Dit toont in een notendop de grootse power van drakenenergie: het maakt je als individu stralend van geluk, waarmee je je omgeving, of zelfs de hele wereld, positief beïnvloedt.
1 + 1 = 10, zo zou je het effect van drakenenergie ook kunnen zien.

De held in het sprookje ben jij; ook jij vecht met de draak. De draak in jezelf. Anders gezegd, je verzet je tegen emoties die je liever niet voelt, zoals angst, onzekerheid en jaloezie. Wanneer je dit verzet opgeeft, komen er enorme krachten vrij en krijg je je oorspronkelijke energie weer terug. Je vitaliteit en levenskracht worden wakker, waardoor je weer gaat stromen, bruisen, knallen en stralen. Dát is je drakenenergie.

Dus, hoe meer jij jezelf accepteert en liefhebt, hoe meer de drakenenergie zich kan verbinden met jou als individu. Daardoor krijg je meer innerlijke kracht en tegelijkertijd meer universele kracht. Dat gebeurt automatisch: als je zelf anders in het leven staat, verandert het universum vanzelf mee.

Kortom, als je geen verzet biedt tegen de draak activeer je je drakenenergie. Met die ultieme levensenergie leef jij je grootsheid. Ja, ook jij. Iedereen kan naast elkaar z’n grootsheid leven, er is ruimte genoeg. Wat zou de wereld dan een liefdevolle plek zijn.

Opgeven voor de workshop