Een week geleden ben ik gevallen. Heel onhandig en geheel volgens alle statistieken in huis. Ik gleed uit van de rand van het bad.

Het resultaat? Ik kon niet meer lopen!

OMG, dat was heftig. Veel pijn, geen andere keuze dan accepteren dat ik echt niet meer op mijn rechtervoet kon staan en toch maar even langs de dokter voor de zekerheid.

Een foto wees uit dat er niets gebroken was, wat mij als muziek in de oren klonk. Vervolgens heb ik mijn mobiliteit verhoogd met krukken en nu -een week later- kan ik me alweer zonder redden.

Al met al een ervaring met impact. Ik werd me ineens weer heel bewust van mijn bewegingsvrijheid en mijn gezondheid. Zaken die ik eerlijk gezegd als heel gewoon beschouw. De valpartij maakte mij weer heel blij met mijn vitaliteit, ik ben er weer bewust van en dankbaar voor.

Gek eigenlijk dat gezondheid en vitaliteit voor veel mensen als iets vanzelfsprekends wordt beschouwd. Het is een superbelangrijke basis van je bestaan, misschien wel dé belangrijkste.

Zelf heb ik me voorgenomen bewuster voor mijn lichaam te zorgen: goede voeding, lekker bewegen en genoeg ontspanning. Niet meteen heel dramatisch het roer om, wat sowieso niet nodig zou zijn. Maar wel weer bewust checken bij mezelf waar ik trek in heb, wat ik nodig heb, lekker naar buiten etc.

Immers: gezonde mensen hebben vele dromen en wensen. Zieke mensen hebben er vaak maar één…

  • Hoe vitaal ben jij?
  • Ben jij je hier bewust van?
  • Wat kun jij doen om je eigen vitaliteit te verhogen?