Complimenten krijgen is leuk.

Is dat zo? Veel mensen vinden het moeilijk een compliment te ontvangen.

Kinderen ontvangen een compliment vaak stralend. Voor volwassenen ligt dat vaak anders.
Een compliment ontvangen en ‘dank je wel’ zeggen is nog niet zo eenvoudig. Een eerste reactie is vaak ‘dank je wel, maar ……’ met vervolgens een opmerking die afbreuk doet aan het compliment.

Een voorbeeld:

‘Goh, wat zit jouw haar goed.’

‘Dank je, ik kom net bij de kapper vandaan, dus morgen valt het vast anders.’

Waarom zou je je in hemelsnaam uitleggen hoe het komt of door wie of wat het komt?
Daarmee doe je afbreuk aan iets wat leuk, mooi, goed of anderszins positief aan jou is.

Je haar zit goed, punt.

Bovendien is het voor de compliment gever, veel leuker als je het compliment dankbaar in ontvangst neemt.
‘Dank je, leuk dat je het zegt.’ is echt leuker om te horen als reactie. Herkenbaar?

* Kun jij complimenten ontvangen?

Dyslexie, hieronder een mooi compliment na behandeling.

Dyslexie en de behandeling hiervan is voor mij een speerpunt.
Dit omdat ik van zeer dichtbij heb meegemaakt wat de impact is hiervan én omdat mijn zoon dyslexie bleek te hebben. Mijn ongeloof dat aan dyslexie niets te doen zou zijn, werd in actie omgezet.
En met resultaat. Hieronder de aanbeveling die ik ontving van een tevreden klant van 39 jaar, na afloop van 5 behandelingen.

Met een aantal doorklikken kwam ik per toeval op de website van Elvira. Daar las ik dat zij dyslexie kan verhelpen. Dit viel mij op omdat ik zelf bekend was met de nadelige gevolgen van dyslexie en het toch wel fijn zou vinden als het volgen van een studie en het doen van examens vergemakkelijkt werd. Met het idee “baad het niet, schaadt het niet” heb ik contact gezocht met Elvira om te kijken of het mij iets zou opleveren.


Elvira is een warme, open, nuchtere vrouw die de dingen helder uitlegt en niet mooier maakt dan dat ze zijn. Dit maakte het voor mij makkelijker om mij open te stellen voor datgene wat ze mij bracht.  En dat was een heleboel meer dan dat ik kon overzien.


Niet alleen heeft zij mij geholpen met het nu sneller lezen, in een keer begrijpen wat ik lees, een ruimer blikveld en een betere motoriek. Ook zijn mijn wensen die ik op de achtergrond hield, naar voren gekomen en tot uitvoering gebracht. Al met al sta ik nu dichter bij mijzelf en opener in het leven. Na de laatste sessie liep ik naar buiten met een brede lach en de gedachte; Wereld hier ben ik !!!


Dat gevoel gun ik iedereen en daarom raad ik niet alleen de mensen met dyslexie aan om een afspraak met Elvira te maken, maar ook zeker een ieder die het gevoel heeft even vast te zitten of niet bij zichzelf te zijn.


Elvira dankjewel voor het openen van mijn weg !

Mirjam