Het zijn rare tijden, deze mondkapjestijden.

Je ziet de meest uiteenlopende mondkapjes. Onze creativiteit wordt weer geactiveerd op een bijzondere manier.

Door de mondkapjes zie je een groot deel van het gezicht van anderen niet meer. De ogen blijven echter wel goed zichtbaar. Ze worden zelfs beter zichtbaar, als je naar een ander kijkt kijk je elkaar automatisch meer in de ogen.

Wat ik opvallend vindt is dat ik mensen ook met mondkapje op goed kan herkennen.

Elkaar aankijken is een belangrijk aspect van contact. De ogen zijn de spiegel van de ziel én een belangrijk zintuig in onze wereld. Als je wilt weten hoe het met iemand gaat, dan geeft elkaar aankijken al flink wat informatie.

Ter inspiratie:

  • Hoeveel mensen heb jij vandaag bewust aangekeken?
  • Kijk jij jezelf wel eens in de ogen?