Het nieuwe jaar is begonnen en over goede voornemens wil ik het nou eens niet hebben.
Maar we leven in roerige, rare tijden, waarin je nog altijd zelf bepaalt waar jij je aandacht aan besteedt. Vandaar het thema afstemming.

“Wat je uitstraalt, trek je aan”, lees je nog wel eens.

Wat zeker waar is, is dat wanneer je ergens vriendelijk glimlachend binnenkomt de kans groot is dat je vriendelijk behandeld wordt. Dus vriendelijkheid uitstralen, nodigt anderen uit tot vriendelijkheid.

Het heeft ook invloed op je eigen waarnemingen. Ben je je aan het verdiepen in een bepaald hondenras –bijvoorbeeld de labradoodle-, dan is de kans groot dat je dit soort honden vaker zal zien. Niet omdat er ineens meer van rondlopen, maar omdat jouw aandacht er meer door wordt getrokken. Je bent als het ware afgestemd op labradoodles. Door deze afstemming komen ze meer bewust in leven.

Je kunt het vergelijken met het afstemmen van de radio. Zonder afstemming ontvang je waarschijnlijk ruis. Wil je geen ruis, dan kun je bewust kiezen voor muziek, een praatprogramma, nieuws, politiek, sport en ga zo maar door. Jij kiest waar je naar luistert, waar jouw aandacht naar uitgaat.

Ter inspiratie:

  • Waar stem jij je op af?
  • Waarvan wil jij meer in je leven?