Vlinders staan symbool voor transformatie. Een rups die zich vol eet, zich in een cocon wikkelt en er vervolgens uit komt als een vlinder. Het is een bijzonder transformatieproces met een vaak prachtig resultaat.

Vlinders bestaan al heel lang. Er bestaan fossielen van vlinders die meer dan 56 miljoen jaar oud zijn. Je vindt ze over de gehele wereld, met uitzondering van Antarctica. De reden hiervoor ligt voor de hand.

Vlinders bestaan in heel veel verschillende kleuren, maten en vormen, en hebben allemaal vier vleugels.
Hun oorsprong heel lang geleden, hun diversiteit en mogelijkheid tot vliegen is waarschijnlijk waarom vlinders ook symbool staan voor de ziel.

In ons leven voeden we onszelf letterlijk en figuurlijk, we groeien en ontwikkelen ons. Dit gaat gepaard met plezier en levenslust, maar ook met het overwinnen van trauma’s of problemen. We kunnen ons terugtrekken in onze eigen cocon en er vernieuwd uitkomen.

Kortom, het gaat over het uitslaan van je spreekwoordelijke vleugels in het leven door jezelf te leren kennen en te ontwikkelen tot de beste versie van jezelf.

Ter inspiratie:

  • Sla jij je vleugels al uit?
  • Waarin wil jij groeien?