Kijken naar een goochelaar is fascinerend. Je verbaast je over wat hij doet en vraagt je af ‘Hoe doet ie dat toch?’ Dit nodigt uit om goed op te letten, je wilt zien hoe hij zijn trucs voor elkaar krijgt.

Het gebeurt zelden dat dit ook daadwerkelijk lukt. Maar er gebeurt wel iets anders.

Door te kijken naar een goochelaar, worden je zintuigen op scherp gezet. Je gaat op zoek naar ‘wat er anders is’. Doordat je oplettend gekeken hebt, kijk je daarna ook anders naar de wereld om je heen. Als je buiten loopt zie je je omgeving beter; de kleurenpracht van bomen of de lucht vallen ineens meer op. Je hebt meer oog voor detail, ziet bewuster naar waar je naar kijkt.

Bovendien stellen ze je overtuiging “dat kan toch helemaal niet” aan de kaak. Want wat niet kan, blijkt gewoon wél te kunnen. Onbewust inspireert dit je om in mogelijkheden te denken.

Ter inspiratie:

  • Hoe bewust kijk jij om je heen?
  • Als je kijkt, wat zie je dan echt?