Over mij & Dyslexie

Waarom ik me met Dyslexie bezig houd

Zelf ben ik alles behalve dyslectisch. Ondersteboven of achterstevoren lezen, ik kan het allemaal. In mijn omgeving zijn echter opvallend veel mensen met dyslexie en ik verwonder me telkens weer over de impact ervan.

Mijn 2 jaar jongere zus is dyslectisch en ik heb van dichtbij haar strubbelingen en flinke problemen met leren op school meegemaakt.

Mijn man is dyslectisch en heeft zo’n hekel aan lezen dat hij geen boekenkast in de kamer wil. De weg naar de plek waar hij nu zit, is dus de lange weg geweest. Wederom vanwege leerproblemen.

Toen bleek mijn zoon dyslectisch. Ik merkte dat het lezen hem moeilijk afging en hij er een hekel aan begon te krijgen. De slimme, levenslustige en ondernemende knul die hij is, zag ik veranderen hierdoor. Hij had geen zin meer in school, vond het stom.

In groep 4 werd dyslexie officieel vastgesteld èn dat hij behoorlijk slim is. Vanuit school werd een plan van aanpak gemaakt, met veel medewerking en begrip. Niets dan lof wat dat betreft.
De intern begeleider van school gaf tijdens een overleg echter aan dat het heel goed mogelijk was dat mijn zoon van school af zou gaan met AVI 6 niveau.

Toen was voor mij de maat vol.
Dat kon niet waar zijn en ik zou er alles aan doen om hem te laten uitkomen op AVI-uit.

 

“The solution is never at the level of the problem.” Deepak Chopra

Eindeloos veel oefenen met (leren) lezen –de algemeen aanvaardde en toegepaste  ‘behandeling’- zal de oplossing niet geven.

Een probleem kan je oplossen, door het bij de kern aan te pakken.

Vlekken op de muur die ontstaan door lekkage, kunnen verdwijnen als de muur wordt over geschilderd. Maar als de lekkage niet wordt aangepakt, zullen de vlekken blijven terugkomen en zal je blijven schilderen.
De lekkage aanpakken is dus de echte oplossing. Blijft het natuurlijk wel zo, dat het schilderen van de muur er vervolgens voor zorgt dat de vlekken verdwijnen.

De lekkage aanpakken is voor dyslexie de Lekker Lezen methode

Waarom zijn veel aandoeningen te behandelen, maar heeft dyslexie het stempel met houdbaarheidsdatum levenslang?
Na veel verdieping in kennis en kunde als energetisch therapeut met brede scholing, ben ik me specifiek meer in dyslexie gaan verdiepen. Na vele cursussen, workshops en boeken heb ik ondervonden dat er veel aan dyslexie te doen is.

Het resultaat is de Lekker Lezen-methode.

Mijn zoon leest inmiddels heel graag. Hij komt tegenwoordig stralend de bibliotheek uit als hij een dik boek heeft uitgezocht, waarvan er nog 4 vervolgboeken zijn. Hij heeft de basisschool verlaten met AVI-uit en is naar het Atheneum gegaan.

Mogelijkheden Lekker Lezen-methode

Zelf aan de slag

Bestel nu de Lekker Lezen-methode. 

De methode omvat 4 oefeningen.

Je ontvangt uitgebreide uitleg over de oefening met werkboeken. Ook op video.

Je volgt je eigen voortgang.

Voor 6 tot 96 jaar

Samen aan de slag

Maak een afspraak.

Is zelf aan de slag gaan niet jouw ding?

Wil je graag snel resultaat?

Dan is een afspraak met mij inplannen de beste oplossing met het snelste resultaat.

Voor 15 tot 65 jaar