Dyslexie

Lekker lezen met dyslexie. Dat kan !

Moeite hebben met lezen, langzaam lezen, dingen een paar keer moeten lezen om te begrijpen wat er staat, lezen vervelend vinden… Herkenbaar? Dan is de kans dat er dyslexie in het spel is bijzonder groot. Jammer, want het kost vooral tijd!

Wil jij dit flink verminderen of oplossen? Dat kan. Ook bij jou!

Ben jij dyslectisch, of heb je een kind met dyslexie? Dan weet jij als geen ander dat je hier heel oud mee kunt worden, maar dat het leven er een stukje zonniger uitziet als de dyslexie zou wegvallen. Maar dat kan toch niet? JAWEL.

Niet willen lezen, niet naar school willen, onzekerheid, minder levenslust: dit zijn allemaal verschijnselen van kinderen met dyslexie.
Lezen vermijden, je onzeker voelen over je eigen schrijfwerk, doordat je iets niet 100% goed gelezen hebt informatie missen, dat zijn zaken die voor mensen met dyslexie ongetwijfeld bekend voorkomen.
Wat zou het toch heerlijk zijn als ‘dat hele leesgebeuren’ je heel gemakkelijk afging. Geen fouten meer, lekker lezen voor ontspanning, geen afkeer of angst meer voor lezen, maar gewoon lekker je leven leiden.

Voordeel van het aanpakken van de kern van dyslexie is dat gevolgen als onzekerheid doorgaans als sneeuw voor de zon verdwijnen.


Een effectieve aanpak

Zelf ben ik alles behalve dyslectisch. Ondersteboven of achterstevoren lezen, ik kan het allemaal. In mijn omgeving zijn echter opvallend veel mensen met dyslexie en ik verwonder me telkens weer over de impact ervan. Mijn zus is dyslectisch en heeft flinke problemen met leren gehad, mijn man is dyslectisch en heeft een dusdanige hekel aan lezen dat hij geen boekenkast in de kamer wil. De weg naar de plek waar hij nu zit is dus de lange weg geweest. Wederom vanwege leerproblemen.

Mijn zoon is dyslectisch en ik merkte dat het lezen hem moeilijk afging en hij er een hekel aan begon te krijgen. De slimme, levenslustige en ondernemende knul die hij is, zag ik veranderen hierdoor. Toen was voor mij de maat vol.

Waarom zijn veel aandoeningen te behandelen, maar heeft dyslexie het stempel met houdbaarheidsdatum levenslang?
Na veel verdieping in kennis en kunde als energetisch therapeut met brede scholing, ben ik me specifiek meer in dyslexie gaan verdiepen. Na vele cursussen, workshops, boeken enzovoorts ben ik er –ondanks mijn aanvankelijke eigen ongeloof- achter dat dyslexie oplosbaar is.

De oplossing ligt in goed functionerende neurologische paden in de hersenen: de verbindingen tussen de 2 hersenhelften, het verwerken van hetgeen we met onze ogen zien en emotionele blokkades. Energiewerk met hoge energieën is daartoe de sleutel en laat dat nou net een specialisatie van mij zijn. Voor de oplossing ben ik hiermee aan de slag gegaan: met resultaat!

Mijn zoon leest inmiddels heel graag. Hij komt tegenwoordig stralend de bibliotheek uit als hij een dik boek heeft uitgezocht, waarvan er nog 4 vervolgboeken zijn.

Naast deze ervaring dichtbij, heb ik ook mensen echt zien opbloeien na behandelingen. “Het lijkt wel of het weg is” na ruim 45 jaar dyslexie blijft geweldig om terug te horen.


Maar dat kan toch niet …

Het predicaat dyslexie is levenslang. Velen hebben geleerd er mee om te gaan. Het is daarmee echt een essentieel onderdeel van zichzelf geworden, waar ze eigenlijk geen afscheid van willen nemen. Of ze durven niet te geloven dat het kan. Hoe zit dat bij jou?

Stel je voor dat je gemakkelijk alles leest, alles leert en… ook geen excuus meer hebt dit niet te doen. Het is niet zo dat mensen zonder dyslexie alleen maar met hun neus in de boeken zitten. Geen dyslexie hebben, is niet hetzelfde als verplicht lezen. Wel gemakkelijk lezen!


Wil jij wel van je dyslexie af?

De belangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen is: Wil ik wel van mijn dyslexie af? En zo ja, waarom.

Geloof je niet dat het mogelijk is? Er is al zoveel onderzoek gedaan. Het
probleem is dat de ‘oplossing’ van dyslexie problemen zich veelal vooraf focussen op het vlak waar het probleem ligt. Extra lezen met dyslecten is eigenlijk pesten. Minderwaardigheidsgevoelens of onzekerheid aanpakken –wat gevolgen zijn van de worsteling met dyslexie- werken prima voor het zelfvertrouwen en het zelfbeeld, maar de dyslexie blijft.

Voordeel van het aanpakken van de kern van dyslexie is dat gevolgen als onzekerheid doorgaans ook als sneeuw voor de zon verdwijnen.


De oplossingen

Ben je het zat, kan dyslexie de boom in wat jou betreft? Dan kun je er het beste wat aan doen.

Mogelijkheid 1:Ja, ik wil een afspraak maken

Wil jij het beste resultaat? Maak een afspraak en kom langs.
Het meest effectief is een 5-tal behandelingen van een uur.

Mogelijkheid 2:

Wil je zelf aan de slag? Thuis kun je zelf checken of jij op de juiste plek in je hoofd leest.Lezen op de JUISTE plek in je hoofd
Lees je niet op de juiste plek, dan kan een dagelijkse korte oefening Ook dat kan. Met behulp van “Lezen op de JUISTE plek in je hoofd” kun je thuis elke dag even tijd maken.

Deze dagelijkse korte oefening moet je wel samen met iemand anders doen.
Heel effectief indien je dit elke dag trouw doet gedurende minimaal 3 maanden. Dit gaat gemakkelijk met de uitgebreide handleiding.

Kies je hier voor en loop je tegen dingen aan waardoor je niet verder komt, dan is een ondersteunend consult via Skype of de telefoon altijd mogelijk.

Mogelijkheid 3:

Een combinatie van bovenstaande mogelijkheden


Ervaringen

Ik heb meer rust bij het lezen en schrijven.

Tijdens een behandeling vertelde een jongen van 9 jaar: “Het voelt heel grappig aan, het is net of er allemaal mieren door mijn hoofd lopen.” Hij voelde daadwerkelijk dat de neurologische paden geactiveerd werden. Lezen is inmiddels zijn favoriete bezigheid én een vorm van ontspanning.

Mijn hoofd voelt rustiger en gelijkmatiger.

Een vrouw van 24 jaar scoorde een 4 voor haar last van dyslexie bij aanvang van de behandeling. Zij zou tevreden zijn als ze op een 7 uit zou komen. Na 5 behandelingen zat ze bij het weggaan op een 9.
Omdat de behandelingen nog doorwerken zou dit inmiddels prima een 10 kunnen zijn.

Ik draai nog maar zelden cijfers of letters om.

Een vrouw van 54 een paar maanden nadat ze 5 behandelingen had ondergaan:
Voor mijn gevoel is het gewoon weg.


Wat kies jij?

Optie 1 zelf aan de slag

Optie 2 sneller resultaat

 

 

 

Optie 3 VIP pakket