Eeuwenoude inwijdingscyclus

Munay-Ki in het kort

Als lichaam en geest in balans zijn, heb je meer energie én sta je vreugdevoller in het leven. En dát straal je uit. Munay-Ki is een methode voor persoonlijke groei en ontwikkeling die lichaam en geest in balans brengt. In balans met de hoge levensenergieën; Spirit, of met de innerlijke goddelijke bron.

Munay-Ki is een Quechua woord, dat ‘Ik hou van jou’ betekent. De Quechua zijn de laatste afstammelingen van de Inca’s die zich honderden jaren geleden in de bergen hebben teruggetrokken toen de Spanjaarden kwamen. Dit om de oude kennis die ze hadden te bewaren. Hun profetie verteld dat als de gletsjers gaan smelten, de tijd rijp is om hun kennis te delen met de wereld.

Munay-Ki is een deel van deze kennis. Munay-Ki zijn de negen rites van initiatie om een persoon van wijsheid en kracht te worden. Deze rites zijn universeel bij de Zuid-Amerikaanse indianen en teruggebracht tot hun meest pure vorm. Het vormt een negen-staps proces voor het helen van wonden uit het verleden en al je potentieel en talenten de ruimte te geven om als vanzelfsprekend te gaan stomen.

Munay-Ki zet je in je authenticiteit (wees zoals je bent) en op je levenspad. Na het ontvangen van de Munay-Ki zul je ‘als vanzelf’ die dingen gaan doen die bij je passen, waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt. Je wordt energieker, gezonder en helderder van geest.

Ben jij voorbestemd het verschil te maken?

Ja? Dan is de Munay-Ki een bijzonder waardevolle aanvulling op je persoonlijke ontwikkeling.

Om gelukkig en succesvol te zijn is het belangrijk jouw eigenheid te laten zien. Je eigen pad lopen en jezelf zijn, daar gaat het om. Als je helemaal jezelf bent, heb je een krachtige uitstraling – komen al je talenten tot bloei. Je presenteert jezelf onbekommerd aan de buitenwereld. Je weet wat jou bijzonder maakt, je waardeert jezelf om wie je bent en om wat je kunt. Munay-Ki is een krachtig hulpmiddel om dit te bereiken.

Munay-Ki iets voor jou?

Munay-Ki is een eeuwenoude inwijdingscyclus uit het Amazonegebied in Zuid-Amerika, bedoeld voor die mensen die in de wieg gelegd zijn om een bijzondere rol binnen de groep te vervullen. Mensen die voorbestemd zijn het verschil te maken.

Kortom, zeker niet voor iedereen. De mensen die hiervoor in aanmerking kwamen, waren de toekomstige leiders. Zij bezaten eigenschappen die anderen al in hun herkenden. Zijzelf hadden dit nog niet onder ogen gezien, waren zich hier nog niet bewust van. Of er was nog een groeiproces nodig om hun kwaliteiten toegankelijk te maken, zonder dat het ego daarmee aan de haal gaat.

“Wees zoals je bent” is wat Munay-Ki jou biedt. Munay-Ki zet je op je levenspad en in je authenticiteit. Het wakkert je innerlijk vuur aan en brengt je in contact met jouw roeping.

Spreekt dit je aan, dan zal het je veel brengen. Spreekt het je niet aan, dan is het niet voor jou.

De krachtdieren waarmee gewerkt wordt, staan symbool voor archetypische krachten. Hiermee ga je echt de verbinding tot op diepe lagen in jouw systeem.

Om gelukkig en succesvol te zijn, is het belangrijk jouw eigenheid te laten zien. Je eigen pad lopen en jezelf zijn, daar gaat het om. Als je helemaal jezelf bent, heb je een krachtige uitstraling en komen al je talenten tot bloei. Je weet wat jou bijzonder maakt, je waardeert jezelf om wie je bent en om wat je kunt. Munay-Ki is een krachtig hulpmiddel om dit te bereiken.

Door Munay-Ki maak je een hernieuwde verbinding met je ziel en je roeping. Vanuit vertrouwen en liefde voor jezelf ontvang je de kracht om ook daadwerkelijk acties te koppelen aan die hernieuwde verbinding met je ziel. Je neemt verantwoordelijkheid voor je levensgeluk en laat jezelf zien zoals je bent.

Wat is Munay-Ki?

Munay-Ki is een inwijdingscyclus van de Inca’s uit de Andes en het Amazonegebied, die werd doorgegeven aan die leden van de stam die voorbestemd waren een speciale taak op zich te nemen. Denk daarbij aan stamhoofd of sjamaan. Munay-Ki komt uit het Qechua, de taal van Inca’s en nu nog de taal van vele indianenstammen. Je kunt Munay-Ki vertalen als “ik houd van je” met de dieperliggende uitnodiging “Wees zoals je bent”.

Munay-Ki bestaat uit een 9-tal rites die al ruim 30.000 jaar door de sjamanen, de Earthkeepers, uit de Andes en de Amazone worden uitgevoerd en doorgegeven. Volgens overlevering gaan deze wijsheidslessen zelfs terug tot meer dan 100.000 jaar. Tot voor kort konden deze rites alleen door de Inca sjamanen zelf worden beoefend. De rites werden van sjamaan op sjamaan doorgegeven.

Historie

Een oude profetie zegt dat als het ijs gaat smelten, de tijd rijp is deze rites en oude wijsheid te delen met de rest van de wereld. Rond 2009 werd het ook mogelijk om de 9e rite, die voorheen van Spirit op mens werd overgedragen, van mens tot mens te geven.

Munay-Ki heeft als bron de universele liefdesenergie. Met het ontvangen en doorgeven van de Munay-Ki wordt meer liefde in de wereld gebracht.

Munay-Ki bestaat uit initiatie-rites, waarbij energetische zaadjes in je worden geplant. Na de rites zijn bepaalde krachten, in potentie, in je energieveld gebracht. Als je deze zaadjes goed verzorgd, zal je merken dat je steeds meer de dingen gaat doen die bij je passen, die voor jou betekenisvol zijn en waar je blij van wordt. Je komt tot volle bloei. Jij wordt de architect van jouw leven.

De rites

Er zijn 9 rites, die onderverdeeld worden in de Foundation Rites, Lineage Rites en New Rites.

Foundation Rites

Healer’s Rite
Start je heelwordingsproces en activeert de genezende vermogens in je handen

  • Mensen met magnetiserende gaven en Reiki-masters gaven aan dat de energiestroom in hun handen substantieel sterker werd.

Bands op Power
Bied bescherming voor invloeden van buitenaf.

Harmony Rite
Brengt harmonie in je lichaam, emoties en psyche.

Seers Rite
Activeert en verbindt je waarnemingververmogen, je visie en wijsheid met je hart

Lineage rites

Daykeeper’s Rite
Brengt een enorme gronding en daarmee rust; zet je stevig met beide voeten op aarde in verbinding met je afkomst.

Wisdomkeeper’s Rite
Versterkt je toegang tot je mogelijkheden, innerlijke wijsheid en talenten.

Earthkeeper’s Rite
Zet je in je verantwoordelijkheid. Jouw verantwoordelijkheid voor jouw leven, voor de wereld om je heen, voor de wereld.

New Rites

Starkeeper’s Rite
Je ontvangt de energetische informatie die impact heeft op je fysieke lichaam. Je zult op een andere manier verouderen, minder vatbaar worden voor ziektes en andere invloeden van buitenaf.

Creator Rite
Dit is de kroon op alle rites. Deze rite bekrachtigd alle voorgaande rites en ontwaakt het Goddelijk licht binnen in jou. Hiermee heb je alles ter beschikking om jouw leven vorm te geven en te creëren vanuit verbondenheid met liefdesenergie.

Effect op anderen en op onszelf

De energie van Munay-Ki is zacht, doch zeer krachtig. Na het voorgaande moge duidelijk zijn dat het effect diepgaand kan zijn: jezelf laten zien zoals je bent. Dat betekent dat je op heel veel fronten effecten kunt ervaren: fysiek, emotioneel, mentaal en op zielsniveau. Je zou ook kunnen spreken van een metamorfose, van heling van jezelf.

Wie geeft de Munay-Ki door?

Elvira van der Drift van Scandium is een ervaren sjamaan, met veel ervaring hebben met energetisch werken.

Elvira is opgeleid door de directe afstammelingen van de Inca’s, die hun oude wijsheid jaren bewaard hebben en nu bereid zijn deze aan de wereld door te geven. Elvira heeft al ruim 10 jaar met de Munay-Ki en het Inca-sjamanisme.
Meer over Elvira

Praktische informatie

  • Bij het ontvangen van de inwijdingen, staan we uitgebreid stil bij de achtergrond en intenties van de inwijdingen.
  • Je ontvangt je eigen inwijdingssteen.
  • Wij vinden het belangrijk dat je ook na deze week nog informatie terug kan zoeken. Dus je krijgt een naslagwerk mee.
  • Nog een praktische toevoeging: tijdens de inwijdingen houdt je kleren aan, aanraking is niet noodzakelijk.

 

Munay-Ki voor jou?

Voor het ontvangen van de Munay-Ki plannen we 3 afspraken in, die maximaal een halve dag duren. 

Wil je meer weten en de inwijdingen graag ontvangen? Neem vrijblijvend contact op, dan vertel ik je wat je weten wilt en kunnen we een eerste afspraak plannen.

 

In deze video vertelt Willem over zijn Munay-Ki inwijdingservaring bij Scandium.